mandag 8. juli 2013

Ferietid.

Sommer og ferieavvikling fører til noe lavere bloggaktivitet; "redaktøren" skal også avvikle ferie.  Men; vi kommer sterkere tilbake når ferieukene er over og barnehagehverdagen tar fart igjen.

Jeg vil benytte anledningen til å takke alle dere som bruker bloggen. Jeg ser av hvilke land vi har treff på at noen også er inne og ser til oss mens de avvikler ferie i utlandet.  Vi vet også at noen barn har nær familie bosatt andre steder i landet og i utlandet, og disse bruker bloggen for "å se til sine".

Jeg håper at vi på sikt i stadig større grad kan legge vesentlig informasjon av allmenn interesse på bloggen, slikt som er forsøkt gjort nå med oversikt over planleggingsdagene neste barnehageår.

Når det gjelder virksomhetsplan, årsplan og månedsplaner, så legger vi disse på kommunens hjemmeside. Her finner dere også en del annen informasjon, samt bilder fra en del av våre aktiviteter. Hvis dere sjekker www.oksnes.kommune.no (klikk på "Organisasjon" øverst på siden, finn "Barnehager" langt ned på høyre side, og klikk videre på Tangsprellen), så vil dere finne oss der.  Titt gjerne innom jevnlig, vi har blant annet et mål om at alt av månedsplaner og mange av våre rundskriv skal finnes der.

Jeg er blitt spurt om hvorfor vi ikke skriver navn på barna i tekst og billedtekst.  Til det er det følgende å si. Først: alle foresatte er spurt og de fleste har gitt tillatelse til at vi publiserer bilder av deres barn på bloggen og på hjemmesiden.  Der vi ikke har tillatelse, blir heller ikke bilder publisert.  Når jeg konsekvent unnlater å skrive navn, er det fordi det gjør barna mer "tilgjengelig" for fremmede.  Skal man oppnå kontakt med et barn, så påkaller man gjerne oppmerksomheten ved å bruke barnets navn.  I tillegg er det slik at noen deler navn med mange her i landet, mens andre kanskje er bortimot alene om sitt navn og dermed lettere å identifisere. Tar man et navnesøk hos Statistisk Sentralbyrå og søker på et sjeldent navn, kommer det opp at det  "er færre enn fire personer eller ingen som heter ..." Da finner jeg det rett å være meget forsiktig med å koble bilder, navn på person og navn på barnehage - for Tangsprellen barnehage er så langt vi vet helt alene om navnet sitt. Bedre føre var...,  er tankegangen.

En riktig god sommer ønskes til dere alle!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar