mandag 6. oktober 2014

Brannøvelse.









 
Tangsprellen barnehage gjennomførte brannøvelse i uka som gikk.  Denne inngikk også som en del av den nasjonael brannøvelsen 2014.
De eldste barna fikk i forkant en gjennomgang av bygget og våre nødutganger.  Vi har også "drillet" i forhold til evakuering og møteplass.  Kortversjonen er at når brannalarmen går, så skal alle ut og til porten der barn og foreldre kommer på morgenen. Den eneste "jobben" barna har, er "ut og til porten", alt det andre er de voksnes jobb.
 
De yngste barna var ute og lekte da alarmen gikk, de eldste var inne. Evakueringen gikk greit, vi fikk samlet alle og sørget for opprop slik at vi visste at alle var kommet ut av bygget.  Etterpå kom brannbilen, og da fikk de barna som ønsket det, være med og kjøre tur.  Det er ikke til å komme fra at brannbil er tøft, i særdeleshet når vi ikke trenger den! Personalet fikk også øve på å slokke med brannteppe, dyne og pulverapparat. Dette er nyttig trening, for selv om vi selvfølgelig jobber for at vi ikke skal "få bruk for dette på ordentlig", så er det greit å ha prøvd.  Det som sitter i hendene er lettere å gjøre dersom uhellet skulle være ute. Dagen etter brannøvelsen fikk barnehagen også tilsyn, noe som var avtalt i forkant.  Vi har noen formaliteter i forhold til papirer å ordne opp i, men ellers er alt i orden.
 
Vi vil oppfordre dere alle; snakk brannsikkerhet med barna hjemme også.  Og: avtal møteplass dersom noe skulle skje og alle må ut, kanskje midt på natta.  Snakk med barna om hvordan dere kommer dere ut av huset og hvor dere skal treffe hverandre når dere er ute. Så håper vi inderlig at verken dere hjemme eller vi her kommer i en situasjon hvor vi får bruk for det vi øver på. Men, det man har snakket om og øvet på kommer lettere dersom det skulle bli bruk kunnskapen.
 
Takk til brannvesenet som stiller opp og gir oss muligheten til å øve på mer enn evakuering!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar