onsdag 27. august 2014

"Levering" i barnehagen.

Først: ordet "levering" er ikke helt godt, da det er mennesker vi snakker om - men i mangel av et bedre ord akkurat nå på morgenkvisten, så får det være brukbart...
 
Vi har over tid fått en situasjon hvor svært mange av barna har blitt levert på kjøkkenet.  Det har ført til mange mennesker på det rommet, mange avskjeder og en urolig frokostsituasjon for mange barn. Derfor ønsker vi nå å prøve å få til at vi tar imot alle barn i garderoben eller klimasonen. Dette innebærer at vi er tilstede der og møter dere.
 
I vår iver etter å få en roligere frokost for barna (og spare enkelte som nettopp hadde tatt farvel med sine og kanskje grått noen tårer, opplevelsen av mange andres avskjeder, kanskje også med litt gråt nå i oppstarten), gikk vi kanskje litt for fort frem. Dette førte dessverre til at noen ble møtt av en ny rutine som de ikke var forberedt på.   Men igjen, dette handler om barna. De føler med hverandre, og for noen ble mengden avskjeder rett og slett i meste laget.
 
Vi vil sterkt understreke at det fremdeles er slik at alle er velkomne hos oss.  Men kan vi sammen klare å få til et godt og rolig førstemåltid/start på dagen for barna, så er vi veldig takknemlige for det. Og: etter å ha prøvd ut dette noen dager nå, så ser vi at situasjonen på kjøkkenet har blitt en helt annet - det er roligere og barna sitter nå lengre med bordet og spiser sin frokost i god ro. Vi vil tro at det er en god start på dagen for de små.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar